Nieuws

Het Tomato leaf curl New Delhi virus

17-03-2023

Het New Delhi virus (Tomato leaf curl New Delhi virus, afgekort ToLCNDV) werd in 1995 al ontdekt op tomatenplanten in India [1]. Sindsdien heeft het New Delhi virus zich over het Middellandse Zeegebied verspreid en is het sinds 2012 ook in Europa aanwezig.

 

Volledige artikel

Valto wint scale-up challenge

08-02-2023

Valto Biocontrol is de trotse winnaar van de start- and scale-up challenge van GreenTech Americas 2023! Wij zijn dus van 21-23 maart aanwezig in Mexico, zowel op de beurs als spreker.

Volledige artikel

Opkomend physostegia chlorotic mottle virus (PhCMoV)

01-02-2023

Dit najaar is er een publicatie verschenen in het wetenschappelijk tijdschrift Plant Disease waarin het opkomende plantenvirus Physostegia chlorotic mottle virus (PhCMoV) in detail beschreven wordt (Temple et al., 2022).

 

Volledige artikel

Verandering in wetgeving nodig

01-12-2022

The World Bioprotection Forum heeft een interessant white paper gepubliceerd. De kern hiervan is verandering van de wetgeving voor de goedkeuring en toelating van biocontrol producten.

Volledige artikel

Eigen laboratorium voor PCR testen

29-09-2022

Wij zien kansen voor nieuwe gewas-virus combinaties, die via het mechanisme van cross-protectie kunnen worden aangevlogen.

Volledige artikel

Nieuwe Look&Feel

12-05-2022

We hebben onze huisstijl vernieuwd! Een opfrisbeurt van ons logo, nieuwe kleuren en er is een belangrijke pay-off toegevoegd: protected by nature!

Volledige artikel

Nieuwe productie- en researchkas voor Valto

01-10-2021

Op 1 oktober kreeg Valto de sleutels van een kas met 17 afdelingen aan de Hoefweg in De Lier, waarmee directeur Thorben Looije een volgende stap zet in zijn groei-ambitie. De productie van en het onderzoek naar nieuwe, natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen werd tot nu toe gedaan op verschillende locaties....

Volledige artikel

Kansen voor biologische gewasbescherming in land- en tuinbouw

10-09-2021

Hoe bescherm je je planten tegen ziekten en plagen en creëer je een gezonde oogst? Boeren en telers zijn zich steeds meer bewust van de mogelijkheden van het gebruik van biologische middelen.

Volledige artikel

Voor een adequate bescherming tegen PepMV zijn milde isolaten van beide stammen vereist

18-08-2021

Van het pepinomozaïekvirus komen in de praktijk verschillende stammen voor die problemen voor de teler kunnen veroorzaken. In de EPPO-datasheet (The European and Mediterranean Plant Protection Organization) over het pepinomozaïekvirus wordt hierover het volgende beschreven: “Tegen het pepinomozaïekvirus zijn geen resistentiegenen beschikbaar in commerciële rassen.

Volledige artikel

Hoe eerder planten behandeld worden met milde stammen, des te vollediger is de bescherming

05-08-2021

Crossprotectie is een  strategie met een preventieve werking. Tomatenplanten moeten behandeld zijn met de milde isolaten van het pepinomozaiëkvirus voordat ze in contact kunnen komen met agressieve isolaten. De plant heeft ook een korte tijd nodig om volledige bescherming op te bouwen.

Volledige artikel

Toelating gewasbeschermingsmiddelen

02-08-2021

Wat zou het mooi zijn wanneer innovatieve gewasbeschermingsmiddelen sneller kunnen worden toegelaten.

Volledige artikel