Onderzoek

Op zoek naar oplossingen

Alle onderzoekers bij Valto zijn al jaren bezig met hun passie, namelijk het beschermen van planten tegen virussen en andere ziekten in de tuinbouw. We zijn internationaal bruggenbouwer tussen de wetenschap en telers.

Wij zijn continu bezig met het (door)ontwikkelen en testen van (nieuwe) middelen voor uiteenlopende problemen in de tuinbouwsector. Zo hebben wij veel ervaring met crossprotectie en onderzoeken we bij welke gewassen deze methode nog meer toepasbaar is. Met resultaat: op korte termijn verwachten we met een aantal nieuwe middelen de Europese toelatingsprocedure in te gaan, zodat we telers nóg beter van dienst kunnen zijn. Binnen én buiten Nederland.

Waar zijn de onderzoekers van Valto Biocontrol mee bezig?

Onze onderzoeker Antoine vertelt jullie graag meer over ons onderzoek naar nieuwe producten en hoe het is om als onderzoeker bij Valto Biocontrol te werken.

Kwaliteitsborging

Het borgen van de kwaliteit van onze producten is van uiterst belang voor ons. Ook bij nieuwe omstandigheden moet het product blijven voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. We willen je vertrouwen in ons graag waarmaken!

Op verschillende manieren doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onze producten gewaarborgd blijft:

  • We hebben de gehele productie zelf in handen.
  • We controleren onze producten meerdere malen tijdens het productieproces. Behalve dat we het productiemateriaal een aantal keer testen, nemen we ook monsters na het inbrengen van ons product bij de klant.
  • We doen proeven in een eigen proefkas om de producten te testen.
  • We zijn ISO 9001-gecertificeerd (internationale norm voor kwaliteitsmanagement).

Samen werken aan de toekomst

Wij zijn een klein bedrijf dat groot denkt. Met de overtuiging dat samenwerking en kennis delen dé sleutelwoorden zijn die leiden tot succes. Wil jij een bijdrage leveren of heb je ideeën om oplossingen te vinden voor bestaande problemen? Ben je geïnteresseerd in waar wij mee bezig zijn? We zijn altijd op zoek naar samenwerkingsverbanden met studenten, bedrijven, onderzoekscentra en laboratoria.

Samen werken aan de toekomst

Student en geïnteresseerd?

Denk jij dat je voor problemen in de tuinbouw oplossingen hebt die passen bij de strategie en missie van Valto Biocontrol? Lijkt het je leuk om te onderzoeken of jouw ideeën om te zetten zijn in oplossingen? Valto is op zoek naar studenten die bruisen van de ideeën en een hart hebben voor de tuinbouw.

Student en geïnteresseerd?

Twijfelt u of een symptoom wijst op een virus in uw gewas?

Stuur ons een foto. Wij kijken graag met u mee!

Mail een foto