Vacature Sales Manager

Sales Manager

Werken bij een innovatief bedrijf dat groeit!

Heb jij passie voor sales en duurzaamheid? Weet je als geen ander hoe je nieuwe leads kan creëren? En ben je hiernaast innovatief, gedreven en een echte leider? Dan zoeken wij jou!

Valto Biocontrol is een wereldwijde partner in natuurlijke gewasbescherming. Ons bekendste product, V10, wordt in de tomatenteelt ingezet om het zeer schadelijke Pepinomozaïekvirus tegen te gaan. In deze functie als Sales Manager zorg jij voor meer omzet en groei van dit mooie bedrijf. Jij bent onderdeel van het MT en denkt ook mee op strategisch niveau.

Wat ga jij doen?

In deze rol richt je je op duurzame tuinbouw oplossingen, zodat de klanten op de meest efficiënte en duurzame manier kunnen telen. Je hebt een belangrijke opdracht; met jouw plan van aanpak stuur je het Sales team aan om te scoren en leads te generen. Het compacte team bestaat uit accountmanagers en onderzoekers. Daarnaast onderzoek je potentiële markten en werk je nauw samen met de algemeen directeur aan de strategische ontwikkeling. Jij weet als geen ander hoe belangrijk een goed imago en tevreden klanten zijn. Je bouwt een sterk netwerk op binnen de glastuinbouw en je vertegenwoordigt Valto op vele manieren. Denk hierbij aan o.a. telersgroepen, distributeurs en andere betrokkenen binnen de tuinbouw. Het onderhouden van relaties is dan ook een groot en belangrijk onderdeel in deze rol. Je bezoekt daarom ook regelmatig netwerkevents, beurzen en telers in binnen- en buitland.

Je krijgt alle ruimte en vrijheid om je werk naar eigen inzicht in te vullen. Door jouw opmerkzaamheid spot jij alle kansen en grijp je deze aan. Je denkt toekomstgericht en kijkt verder dan rechtuit. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met het Valto team.

Baan met impact

De Lier

Goede arbeidsvoorwaarden

40 uur

Wie ben jij?

Jij bent commercieel ingesteld en ziet kansen in de markt. Door middel van jouw ervaring en proactieve houding weet je hoe je bestaande relaties kan uitbreiden en bevorderen. Verder ben je een echte verbinder en weet je op een positieve manier een gezamenlijk doel te creëren: het vergroten van de afzet. Innovatie en productontwikkeling zijn voor deze organisatie belangrijk. Jij draagt hieraan bij door kansen in de markt te signaleren, zodat jullie hier als organisatie op kunnen inspelen.

Je hebt lef en ambitie en geeft niet op als het tegenzit. Je stelt je acties bij als dit nodig is en denkt niet in problemen, maar in oplossingen. Daarnaast neem je verantwoordelijkheid en toon je eigenaarschap. Tot slot vind je het leuk om voor werk te reizen naar verschillende bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa.

Jij beschikt verder over:

 • Ervaring in sales;
 • Ervaring in de groenteteelt (is een pré);
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Het is een grote bonus als je naast Nederlands en Engels ook de Spaanse taal vaardig bent!

Wat bieden wij?

 • Een fulltime baan van 40 uur per week met een mooi arbeidsvoorwaardenpakket;
 • Een marktconform salaris dat afhankelijk is van jouw kennis en ervaring;
 • Auto, laptop en mobiel van de zaak;
 • Opleidingsmogelijkheden;
 • Oude dag regeling:
  • 13e maand verdeeld over 12 maanden + budget voor advies om dit te beleggen;
  • Verzekering voor arbeidsongeschiktheid; 
  • Mogelijkheid om collectieve nabestaanden verzekering af te sluiten.
 • Iedere woensdag een lekkere lunch van de zaak;
 • Op vrijdagmiddag een gezellige borrel in onze eigen kroeg.

Waar ga je werken?

Je werkt op ons kantoor op Leehove in De Lier en zal regelmatig onderweg zijn. Je werkt veel samen met de collega’s van sales, logistiek, communicatie en research.

Direct solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Dan zien we jouw motivitatie en CV tegemoet via een mail naar thorben@valto.nl 

Meer weten?

Wil je eerst nog wat meer informatie over de functie? Neem gerust contact op met Thorben Looije, directeur, via 06-18637403 of stuur een Whatsapp-bericht.

De vacature staat open tot er een geschikte kandidaat is gevonden. 

Valto werkt zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Wie zijn wij?

Valto Biocontrol is een wereldwijde partner in natuurlijke gewasbescherming. Dit Westlandse familiebedrijf is een wereldwijde partner in natuurlijke gewasbescherming. Van opa, tot vader tot zoon; allemaal delen we dezelfde passie in het optimaliseren van de kwaliteit van groentegewassen. Innovatie en kwaliteit zijn hierin leidend. Deze drive brengt alle teamleden bij elkaar en maakt het tot een sterk team. In oktober 2022 kreeg Valto de sleutel van een nieuwe productie- en researchkas waarmee een volgende stap is gezet in de groei-ambitie.  

Valto Biocontrol bestaat uit ongeveer 10 medewerkers. Door de grootte van de organisatie is er veel persoonlijke aandacht en zijn de lijntjes kort. Valto biedt perspectief op het gebied van doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden, zowel op werkinhoudelijk als persoonlijk vlak. Een goede balans tussen werk en ontspanning is van belang. Iedere woensdag is er een tosti-challenge en op vrijdagmiddag sluiten we de week af in de eigen kroeg!