Wie jarig is trakteert!

Valto 15 jaar

We zijn trots op waar we nu staan! Het is dan ook een mooi moment om de deuren van Valto te openen. Op deze pagina geven we een uniek kijkje achter de schermen.

Neem een kijkje achter de schermen

Jubileum

Valto 15 jaar

Al 15 jaar zijn we bezig met onze passie, de kwaliteit van groentegewassen optimaliseren. Mooi om bij te dragen aan de bescherming van de teelt en daarbij ook aan de gezondheid van de mens.

Uniek kijkje achter de schermen

Vóór 2005

Valto is een familiebedrijf. De passie voor het optimaliseren van de kwaliteit van groentegewassen is een belangrijk onderdeel van het DNA van de familie Looije. Meerdere generaties zijn hier al jaren mee bezig.

2005 | Start Valto

Leo vond in 2005 een kansrijke oplossing tegen het pepinomozaïekvirus en de eerste proeven werden gestart. Leo schakelde externe partijen in om onderzoek te doen. Hij begon een bedrijf en opende het eerste kantoor van Valto.

2013 | Eerste tijdelijke toelating

In 2013 ging het product door een tijdelijke toelating over van de proeffase naar de praktijkfase. Veel telers hebben deze mogelijkheid benut om hun gewas tegen het pepinomozaïekvirus te beschermen.

2014 | Thorben neemt het stokje over van Leo

Thorben heeft een passie voor ondernemen en tuinbouw. Hij gelooft in de oplossing die zijn vader heeft gevonden voor het pepinomozaïekvirus. Thorben ziet toekomst in natuurlijke gewasbescherming. Om deze redenen heeft hij in 2014 de rol als directeur van zijn vader overgenomen.

2018 | Buiten de grenzen

In 2018 is Valto een samenwerking aangegaan met Koppert Biological Systems om V10 wereldwijd te kunnen aanbieden. Valto blijft verantwoordelijk voor de verkoop en distributie van het product V10 in Nederland.

V10 is op dit moment in verschillende landen beschikbaar en Valto is in afwachting van meerdere toelatingen.

2018 | Toelating V10 in Nederland

Van proef naar toelating is een lang proces. Dertien jaar na de eerste proeven wordt V10 in 2018 in Nederland als eerste land ter wereld officieel toegelaten.

2019 | Uitbreiding Valto

Het succes van Valto gaat door en het bedrijf breidt weer uit. Het aantal personeelsleden is in 2019 verdubbeld en de bedrijfsruimte is uitgebreid door de aanschaf van een vierde pand. In 2019 bereikt Valto een mijlpaal van 11.111 verkochte hectaren sinds de start van het onderzoek.

2020 en toekomst | What’s next?

Bij Valto zijn we constant in beweging. Valto is met V10 marktleider in Nederland. De ambitie is om veel meer landen de oplossing voor het pepinomozaïekvirus te bieden.

Teelten worden tevens door andere virussen bedreigd. Ook hiervoor zoekt Valto continu naar oplossingen.

Onderzoek

Onze onderzoekers zijn al jaren bezig met hun passie, namelijk het beschermen van planten tegen virussen en andere ziekten in de tuinbouw.

Onze onderzoeker Antoine vertelt jullie graag meer over ons onderzoek naar nieuwe producten en hoe het is om als onderzoeker bij Valto te werken.

De oplossing

Het pepinomozaïekvirus is zonder twijfel een van de grootste bedreigingen in de tomatensector. In deze video wordt uitgelegd wat het pepinomozaïekvirus is en hoe het in de plant te werk gaat.

Vanuit onze passie voor het optimaliseren van de kwaliteit van groentegewassen is V10 ontstaan. We laten je graag zien hoe V10 door crossprotectie het pepinomozaïekvirus tegengaat.

Onze onderzoekers laten je in deze video zien wat V10 met een gewas doet. Jonge planten worden behandeld met V10 en een teeltperiode lang vergeleken met onbehandelde planten. Het resultaat mag er zijn!

Internationaal

Buiten de grenzen

We gaan verder dan de Nederlandse grenzen. We werken graag samen met onderzoekstations over de hele wereld. Zo proberen we gezamenlijk op een hoger niveau te komen en een grotere verscheidenheid aan oplossingen te bieden.

V10 heeft zich niet alleen bewezen in Nederland. Ook in het buitenland is veel vraag naar het product. We werken samen met een distributeur om de oplossing voor het pepinomozaïekvirus daar te kunnen leveren. We zijn trots op de toelatingen die er nu al zijn!

Hier werkt Valto actief aan een oplossing voor een virus.

Bedankt

Bedankt voor het bekijken van de jubileumpagina. We hebben jullie op deze manier meer van onszelf laten zien. Ben je benieuwd naar waar wij ons nog meer mee bezighouden? Neem dan een kijkje op onze geheel vernieuwde website en ontdek daar bijvoorbeeld op welke manier wij de kwaliteit van de producten waarborgen.

Naar de Valto website

Bedrijfscultuur

Constant in beweging

We zijn constant in beweging. Niet alleen omdat het moet, maar ook omdat het kan. We zoeken altijd naar mogelijkheden om het nóg beter te doen. We werken continu aan nieuwe oplossingen. Hiervoor kijken we niet alleen naar de wetenschap. We gaan graag naar klanten toe om te leren en om nieuwe kansen te ontdekken.

Jong en ambitieus

We bestaan 15 jaar! Een relatief jong bedrijf. Trots op waar we nu staan en wat we met elkaar bereikt hebben.

Onze ambitie gaat verder. We weten wat er in de markt speelt en waar klanten echt behoefte aan hebben. We denken dan ook graag met hen mee. Met onze kennis en jarenlange ervaring in de tuinbouw kunnen we ook in het buitenland bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van groentegewassen. Daar worden wij blij van!

Gedreven

Wat hebben we als teamleden gemeen? Een drive om de kwaliteit van groentegewassen te optimaliseren. Deze drive bracht ons bij elkaar. We krijgen energie van onderzoek naar nieuwe oplossingen, samenwerkingen en tevreden klanten. Onze verschillende disciplines, professionaliteit en gedrevenheid maken ons tot een sterk team.

Samen

Samenwerking is voor ons heel belangrijk. Het delen van kennis en ervaringen maakt ons sterk.

We staan dicht bij de kwekers en de wetenschap. Ook voor ons team is samenwerken belangrijk. Elke collega is uniek en heeft zich ontwikkeld op zijn of haar vakgebied. Met elkaar zoeken we naar oplossingen!

Humor en creativiteit

Lachen is gezond! Bij ons is er dan ook genoeg ruimte voor humor en creativiteit. Zo hebben we elke woensdag ‘Tosti Wednesday’. Hierin kan iedereen zijn creativiteit kwijt: van een tosti met ham tot een tosti bami inclusief satésaus. Ook in het werk krijgt iedereen de kans om zijn creativiteit te laten zien. Zo ontstaan de beste ideeën en dat is belangrijk in ons vakgebied. Een goede balans tussen werk en ontspanning vinden we belangrijk. Hierdoor groeit het teamgevoel.